×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

(OP)
Dear All,
I just recently installed a NETGEAR ProSafe VPN Firewall FVS336G and subcribed to a new ISP (using PPPOE) for a client and when they go to some websites it displays "Page cannot be found" error both in IE and firefox, but when they click on refresh the page loads. the irony is my office uses the same ISP and have never experienced this, sometimes they have to click the refresh button many times before it finally loads.

I tried the following:
1)disable the link scanner in AVG (which is the paid version of anti-virus that is installed)
2) I tried to append an external DNS but still the same issue

Thank you for your envisaged assistance.


   

RE: Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

"2) I tried to append an external DNS but still the same issue"

So this begs the question of whose DNS are they using as primary if you have only appended an external DNS? and to what have you added this external DNS to? The server, firewall, workstations?

 

RE: Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

(OP)
thank you for your reply cajuntank I added the dns of my ISP to both the firewall and the workstations as well.

RE: Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

Sounding like you are having a connection issue more than a DNS issue. I would affirm this by even getting the ISP's DNS servers out of the picture by specifying maybe some root DNS servers to test with (you can Google that info). Having the same problem with upstream root servers specified, will show it's not a DNS issue and then you can focus your searching to see if you are maintaining connection or if you have drops; I would also try a cheap Linksys (or whatever manufacturer) just to see if your problem lies in a hardware or config problem in your Netgear (I personally am leaning towards this as your issue).
 

RE: Page cannot be displayed error after installing new ISP and firewall

(OP)
Thank you for your response, What I did was that I changed the configuration to use DNS proxy and then forwarded all external DNS request on the Domain Controller to the firewall LAN IP and everything seems to be working fine so far... I have tested a lot of sites and no "Page cannot be found" error and then refresh to display the page.

Thank you once again for your quick response.
 

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close