×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Report taking too long to run

Report taking too long to run

Report taking too long to run

(OP)
hi,

I have one field for employee where I have to concatenate the first and last names.I am doing this in a sub-report.

The server is taking more taking too long to run the report.

What can I do to speed up the report.

Total number of records is : 100 pages x 20 records/page

Created using crystal v 10.

TIA
Jk  

RE: Report taking too long to run

There's not enough information here to solve the problem. You're implying that the concatenation is the issue. It could be but it shouldn't be, doesn't have to be and might not be.

Have you tried running the report without the concatenation?

Do you NEED a subreport to handle the concatenation? Why?

What's your SQL query look like?

What criteria have you applied to constrain the record set?

What DB vendor and version?

What DB connection method?

What table(s) or view(s) are in your report?  What's their structure look like?

Will gladly help if you can provide some of the above info.

-- Jason
"It's Just Ones and Zeros"

RE: Report taking too long to run

Subreports are very slow at detail-line level, because each subreport does a separate request for data to the server.  As jdemmi said, you need to explain why you are doing it this way.  Much simpler to link tables in the main report.

And why use it to 'concatonite'.  In Crystal, you can combine two fields in a text object, or in a formula field.

yinyang Madawc Williams (East Anglia, UK).  Using Windows XP & Crystal 10 yinyang  

RE: Report taking too long to run

(OP)
hi,

What my company does is upload the crystal report to their proprietary software that they developed.Running the report on the desktop computer takes only about 30 seconds.But running the same on their proprietary software causes it to crash.

I will try to run the report without the sub-report on the companys software.If it does not crash then the sub-report is the issue.

I had initially used the formula field and concatenated the first and last names of employees but I was getting blanks for the other fields in crystal -- for this reason I used sub-report for the employee names.

2 tables are being used.One is computer location table and the other is employee table.Not all computer locations have employees.Client wants all records even the ones that have computers but don't have employees.There are other fields like building,floors etc.Some records show employees but no computers and the rest of the fields show blanks which i could not get rid of. ----- so the logic of using sub-reports for employees. -- there are about 2000 + records

If running the main report WITHOUT the sub-report on the company's proprietary software still crashes -- then I can really narrow down my options.

You mentioned other choices:
like using 2 text objects and then putting first name and last name in each of those boxes. You recommend I format each box to "grow" if needed?

RE: Report taking too long to run

Hi,
Sounds like a design issue..

Join the 2 tables
computer.location --> employees as a LEFT OUTER join,
This will show all records in computer.location regardless of any employees -- use your formula to concatenate the names...

If that does not speed thing up, ask exactly how the propietary software runs the Crystal...

 

profile

To Paraphrase:"The Help you get is proportional to the Help you give.."

RE: Report taking too long to run

(OP)
hi,

The record issue i am having is:

asset matches employee -- which is good.

Problem: IF there are 2 computers with IDENTICAL names only one shows up ---- what do i do to have both of them show up?

I am not choosing distinct records anywhere, using Full joins on my tables.

thanks
Jk

RE: Report taking too long to run

Hi,
That is not what to posted originally, but:

If you are grouping on the asset ( the Computer) then Only 1 will show up..Do not group and all should appear, as long as they are in separate records..


 

profile

To Paraphrase:"The Help you get is proportional to the Help you give.."

RE: Report taking too long to run

(OP)
Thanks. I put it into details and then had the group above to underlay so I could get all on the same line.

Regards,
Jk

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close