×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Simple Drive no longer showing up

Simple Drive no longer showing up

Simple Drive no longer showing up

(OP)
I have SimpleDrive 1TB external hd. It's been working fine. Usually it's hooked up to my PS3. I unplugged it and plugged it into my mac to add some stuff to it. I ejected it when I was done, turned off my mac, unplugged the usb and plugged it back into the PS3. And it wouldn't show up. So I turned off the ps3, unplugged it and plugged it back into my mac...and it won't show up. The icon won't show up on my desktop and it won't show up on in disk utility. The hd itself is on. But I can't see it anywhere.
Can anyone help?

RE: Simple Drive no longer showing up

Try turning the outboard drive off then on while it's plugged into the mac.  If that doesn't work, try going to Apple menu/About this mac.  Click More info and look at hardware/usb (I assume its a usb2 device) and see if it shows there.  That will tell you if the thing is being recognized at all.  If not, try a different usb wire or, if you have it, a different usb port on your mac.

You can also try restarting the mac with the outboard drive on and running.  If it doesn't show on the desktop, see if it now shows on disk utility.

Unless there is a hardware failure, the most common cause is a software glitch caused by unplugging, or turning off  or unplugging the outboard drive, without ejecting it first.

Using OSX 10.3.9 & 10.4.11 on a G4, G5 & Intel Macbook

RE: Simple Drive no longer showing up

(OP)
The external hd doesn't have an on/off switch.  It turns on/off when whatever it's plugged into is turned on/off.  And I don't see it under the More Info, About this Mac.

RE: Simple Drive no longer showing up

The unplug it from the electrical outlet and plug it back in

Using OSX 10.3.9 & 10.4.11 on a G4, G5 & Intel Macbook

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close