×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

CustomView Director "Connection Test Failed"

CustomView Director "Connection Test Failed"

CustomView Director "Connection Test Failed"

(OP)
I am having a similar issue to the one described in thread808-357212: Customview Director connection problem.

Problem statement:
After inputting my data source info in File > Data Source..., I receive a "connection test failed" message after trying to test the connection.

Here's the background info:
- I am running Director v3.0.0.0
- I can successfully ping the IP address I input in the Data Config settings
- I verified that my network card is functional and I have connectivity to network resources and the internet
- I can even open a Canvas, set DATA ON and receive real-time data in the canvas.
- Per the info from thread808-357212: Customview Director connection problem, I added the IP address to my Hosts file (on my computer because I wasn't sure where else to put it).
- Also. I'm not a super techie. I'm just a lowly support manager so any deep technical responses might be outta my league but I'm willing to entertain all responses.

So can anyone shed some light as to why my test connection fails, even though I can set DATA ON and receive the real-time data feed? I'm baffled.

One other side problem I am having is that I get a "Canvas has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience" error on two specific canvases, so I'm chalking that up to a corrupted canvas (which really irks me because I spent a lot of time on it and it looked beautiful (by Director/Producer standards anyway.

Thanks is advance for any assistance you bright minds out there may be able to offer.

Cheers

Charles

RE: CustomView Director "Connection Test Failed"

(OP)
OK. I figured out my problem.

My connection test was timing out. The default value in C:\Windows\Director32.ini is 5000 milliseconds.

I bumped it up to 15000 milliseconds, and my connection tested succesfully.

It's amazing what you can find when you actually read the documentation!! LOL

 

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close