×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

CICS AZI4 Error

CICS AZI4 Error

CICS AZI4 Error

(OP)
Occasionally our users are getting the following error.  At the time they get the error they are actively working within Ellipse.  

"The host machine has dropped the connection to this PC.  The following error occurred: (7) CTG ERROR - CICS Server or Client not active in SEND SINGLE PART, Code = AZI4 You will have to exit all applications on this connection and restart them."  

We recently upgraded our CICS version to 5.0 PTF7.  

Anybody have information?

RE: CICS AZI4 Error

Check your CICS setup and make sure your timeout variables are set correctly. If you need more email me mspencer@nespower.com

RE: CICS AZI4 Error

I can recreate this error when disabling the CUC service in a windows install of CTG - you might have a problem with CTG?
Drew

RE: CICS AZI4 Error

In Ellipse 6.1 with CICS: I get the following error EVERY TIME I attempt to submit MSB265 in our test environment. The error happens as soon as I hit OK on MSO080B screen  

Ther error happens only on one of the test instances; the other one is ok. We have 2 different instances which sit on the same Unix box and share the same Ellipse source code.

"The host machine has dropped the connection to this PC.  The following error occurred: (7) TXServer Error - Abend in Server Transaction from RECV Data, Code = AZI6. You will have to exit all applications on this connection and restart them."  

Any ideas?

RE: CICS AZI4 Error

Is it only MSB265 that causes this error? what about other batch programs?
Drew

RE: CICS AZI4 Error

I noticed the problem on MSB265 and MSB25A; however I can submit and run ok MSB222 and MSB257!

RE: CICS AZI4 Error

That would make sense because MSB222 uses the Parameter Program MSO224 instead of MSO080C and MSB257 doesn't have any request parameters (does not use MSO080C either) hence these should work in your scenario.  Try another program like msr010.  If msr010 errors also then there is probably something wrong with mso080c, either a CICS program definition (unlikely) problem (also version issue if CICS has been restarted recently) or a screen definition file like ms0080c (or equivalent depending on the Ellipse client you are using).

Drew

RE: CICS AZI4 Error

In my comment above
"(also version issue if CICS has been restarted recently)"
I meant to say
"(also version issue if CICS has not been restarted recently)"
Drew

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close