×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

(OP)
We have a MM1.1 for Exchange connected via PRI (QSIG) and have started experiencing intermittent dropped calls when a caller hits 0 out of a mailbox or auto attendant and the call covers back to the "0" out destinations voice mail. It will ring the "0" out extension but as it goes to coverage you hear a DTMF tone and the call drops. Happens about 50% of the time. Does not appear to be specific to any ports/PRI trunks.

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

When it goes out to 0 what is it transfering to ? A phone or a console

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

(OP)
We have reports that is both types of 0 outs. If you have something on either, it may get us going in the right direction. Thanks for your response!

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

You may want to restart the T-1 card  what software are you on on the PBX

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

(OP)
We are running 3.0.1. We are scheduled to upgrade 3.1.2 in mid October.

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

(OP)
This problem was resoved by the following:

From Avaya;

 

By looking at the logs, it seems like we're receiving DTMF D tone due to time out while the ports are bridged and therefore bringing down the call.  What I would like to try is to set the following registry settings to disable DTMF ā€˜Dā€™ tone detection.

 

Run regedt32 and add/edit the AntiTromboneDTMFDisable registry under HKLM\SOFTWARE\Octel\Geneva\Vcm_TelephonyServiceMgr\QSIG

ValueType: DWORD

ValueData: 1

RE: 0 out from AA or Mailbox cuts off when covering back to MM

Thanks for the update

Ken Means

www.tel-is.com
"I find that the harder I work, the more luck I seem to have."
- Thomas Jefferson (1743-1826)

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close