×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Contact US

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Cannot Load Btrieve client Engine!

Cannot Load Btrieve client Engine!

Cannot Load Btrieve client Engine!

(OP)
Hello,
I been encountering an error when I install the Pervasive 7.0 client apps on a windows98 workstation and running a application. We are in a tcp/ip environment. all the IP and submask id are ok.
1.After installing  the server edition on a nt4 system, I checked and ran the install scout to check the local database test. no errors. perfect install.

2. I venture to a WK98 , I ping the server , good reponse.
ditto from the server to wk98. good response.

3. from the wks98 I install from a share directory.. use the run option. they (pervasive)encourage u to use start/run/browse to the share client/install on the server.
did that.. install worked out good.. until........

4. Install testing using (install scout) bombs out when running the connectivity test- will work if you just test tcpip..WKS98 using only tcp/ip a dino called netbu..

5. PROGRAM LOCKS UP..kill process  using ctrl/alt/del/.. to recover..

6. all access from server directory share is give to domain members and user id..

7.I am at a loss on this one.. everything was install by the book.. could it have a patch.. just installed outa the box.

8. just need to run this (pervasive sql 7.0/btrieve 7) and old apps for three months more and then migrating to MSsql 2000 .. running new version on MSSQL2000 with no problems..  yea...!

has anybody encounter this phenomena...?

RE: Cannot Load Btrieve client Engine!

(OP)
Hello all,
Found the solution after three weeks of tech books and tech forums.. the list goes on.

Goes like this...

They (pervasive) have sp5 ..if you purchased original book. You need to upgrade min,, sp1 then sp5.  You must do this for it to work, lot of fixes in this patch.

next don't install using net neigboehood or explorer. Start the process from a dos shell. after install reboot client and stop/restart services in server. Now system works..

cheers..
 

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close