×
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!
  • Students Click Here

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Students Click Here

Jobs

Error in Loading DLL

Error in Loading DLL

Error in Loading DLL

(OP)
Hi all.
It's a bit long so please...

Consider all the below to be working on Win2000 Server
SP-1 and SQL2000 ENT and IIS 5.the components created in
VB6 SP5.

I have exported an MTS application from my Component Service
 and installed it on other Win2000 Server(actully on
 several computers).
My problem is that on one computer some components don't
work.
Here is what is happening:
I have an ASP page that only does this:

<html>

<!-- creation date: 3/20/2001 -->
<head>
<title></title>
</head>
<body>
<%
 dim s
  set s = server.createobject("K2KKUserASP10.Session")
  set s = nothing    
%>   
</body>

</html>



the components that's being created has this Class_Initialize()


Private Sub Class_Initialize()

  Dim oc As ObjectContext, v
                
  Set oc = GetObjectContext()
   ...           
  with Helper //Helper is being created before
  Set m_obj = .CtxCreateObject("K2KKUserBLL10.KUser")
   ...                
  end with
            
End Sub


Now,Helper is used with MTSTranzactionMode = 0.It's not with the MTS application.
    K2KKUserASP10.Session is used with MTSTranzactionMode = 2.It is with the MTS application.
    K2KKUserBLL10.KUser is used with MTSTranzactionMode = 2.It is with the MTS application.

the component Helper.CtxCreateObject code is this

Public Function CtxCreateObject(ByVal sProgID As String) As Object

                
  If Not (m_oc Is Nothing) Then
     Set CtxCreateObject = m_oc.CreateInstance(sProgID)
     Set m_oc = Nothing
  Else
     Set CtxCreateObject = CreateObject(sProgID)
  End If

End Function


and that's it on one computer it work on others it does'nt
it fails on CtxCreateObject
the error i get is this:
.Error Type:
 K2KKUserASP10(0x800A0030)
 Error in loading DLL
 /testasp/testasp.asp, Line 10


Now what is wrong here?


RE: Error in Loading DLL


Have you tried instantiating your KUser object as you need it, rather than in the Class_Initialize or the ObjectControl_Activate events?  One of the performance enhancements you can do under COM+ is to create objects only as you need them, not before.

Chip H.

RE: Error in Loading DLL

(OP)

Hi All(and chiph)

I examend the problem further more and i know the error is in
 'Function CtxCreateObject'

at this line:
"Set CtxCreateObject = m_oc.CreateInstance(sProgID)"


can that help?
thanks
Yoav

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members! Already a Member? Login

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close