Tek-Tips is the largest IT community on the Internet today!

Members share and learn making Tek-Tips Forums the best source of peer-reviewed technical information on the Internet!

• Congratulations derfloh on being selected by the Tek-Tips community for having the most helpful posts in the forums last week. Way to Go!

vnc compiling error

Status
Not open for further replies.

Mauric

Technical User
Hello,

i have a little understanding problem
why me vnc on my netbsd/sparc64 not want
compile to the end ?, after make and a
lot of work he come's back with a error :-(

i append the compilling log on this mail,

after sniffing on google..
i have found meny time this error on google
but i don't have found any solution,
its possible that you have a working
compillied version on a sparc64 machine of vnc ?

for any help i am where interessted/happy.
best regards

maurizio

paste "snip"
"fbzerarcG.o cfbfillarcC.o cfbfillarcG.o cfbigblt8.o cfbglblt8.o cfbtegblt.o cfbbstore.o cfbpolypnt.o cfbbres.o cfbline.o cfbhrzvert.o cfbbresd.o cfbimage.o cfbseg.o cfb8lineCO.o cfb8lineX.o cfb8lineG.o cfb8lineCP.o cfb8segCS.o cfb8segX.o cfb8segG.o cfb8segC.o cfbbitblt.o cfbbltC.o cfbbltX.o cfbbltO.o cfbbltG.o cfbply1rctC.o cfbply1rctG.o stipsprc32.o stipsprcte32.o
ranlib libcfb.a
making all in programs/Xserver//usr/pkgsrc/net/vnc/work.sparc64/vnc_unixsrc/Xvnc/programs/Xserver/hw/vnc...
rm -f init.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 -DXVNCRELEASE=\""3r2"\" init.c
rm -f sockets.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 sockets.c
rm -f kbdptr.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 kbdptr.c
rm -f cmap.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 cmap.c
rm -f draw.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 draw.c
rm -f cutpaste.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 cutpaste.c
rm -f dispcur.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 dispcur.c
rm -f sprite.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 sprite.c
rm -f rfbserver.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 rfbserver.c
rm -f translate.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 translate.c
rm -f httpd.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 httpd.c
rm -f auth.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 auth.c
rm -f rre.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 rre.c
rm -f corre.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 corre.c
rm -f stats.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 stats.c
rm -f hextile.o
gcc -c -O2 -ansi -Dasm=__asm -I. -I../../../../exports/include/X11 -I../../../../include/fonts -I../../../../exports/include/X11 -I../../cfb -I../../mfb -I../../mi -I../../include -I../../os -I../../../../../include -I../../../.. -I../../../../exports/include -DCSRG_BASED -DSHAPE -DGCCUSESGAS -DNDEBUG -DFUNCPROTO=15 -DNARROWPROTO -DDDXOSINIT -DINET6 hextile.c
rm -f libvnc.a
ar clq libvnc.a init.o sockets.o kbdptr.o cmap.o draw.o cutpaste.o dispcur.o sprite.o rfbserver.o translate.o httpd.o auth.o rre.o corre.o stats.o hextile.o
ranlib libvnc.a
gcc -o Xvnc -O2 -ansi -Dasm=__asm -L../../exports/lib dix/libdix.a os/libos.a ../../lib/Xau/libXau.a ../../lib/Xdmcp/libXdmcp.a ../../exports/lib/libfont.a hw/vnc/libvnc.a ../../../libvncauth/libvncauth.a cfb/libcfb.a cfb16/libcfb.a cfb24/libcfb.a cfb32/libcfb.a mfb/libmfb.a dix/libxpstubs.a mi/libmi.a Xext/libext.a -lz -lm -Wl,-rpath,/usr/lib -Wl,-rpath-link,../../exports/lib
*** Error code 1 (continuing)

Tue Jul 20 07:52:30 CEST 2004

Full build of Release 6.3 of the X Window System complete.

"

I'm surprised by 'libvnc.a' and all the other '.a'-files.

Is this common for netbsd/sparc64?
On linux we have .o - object-files, .ko for new (2.6) kernel-modules and .so for libraries.

And is 'Error code 1' the only detail given?
What does it mean?
File not found?

seeking a job as java-programmer in Berlin:

Status
Not open for further replies.

Part and Inventory Search

Sponsor

Back