Smart questions
Smart answers
Smart people
Join Tek-Tips Forums
INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Member Login




Remember Me
Forgot Password?
Join Us!

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips now!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

Join Tek-Tips
*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.
Jobs from Indeed

Link To This Forum!

Partner Button
Add Stickiness To Your Site By Linking To This Professionally Managed Technical Forum.
Just copy and paste the
code below into your site.

tfstom (Programmer) (OP)
26 Apr 04 17:48
have tried all kinds of things to set up a Linked Server to our Merant database and can't seem to get it to work. I am on a Win2K server using SQL2000.

I used the following to try to set it up:

CODE

sp_addlinkedserver @server = 'tomsvantage',
@srvproduct = '',
@provider = 'MSDASQL',
@datasrc = 'vantage'
**********************************************

This seemed to work OK. "vantage" is an ODBC dsn. It works OK with DTC.

I then try to set up the login as:

CODE

exec sp_addlinkedsrvlogin 'tomsvantage',FALSE, 'odbcvdw','pass'

I get 3 0's and a 1 as a response from query and it seems to be in the sysxlogins table.

I can't seem to read the tables. I use the following statement in both Query and when trying to set up a stored procedure.

CODE

select * from openquery(tomsVantage,'select * from GLACCT')

I get the following error

CODE

Server: Msg 7399, Level 16, State 1, Line 1
OLE DB provider 'MSDASQL' reported an error.
[OLE/DB provider returned message: Specified driver could not be loaded due to system error 126 (MERANT 3.60 32-BIT Progress SQL92 v9.1D).]
OLE DB error trace [OLE/DB Provider 'MSDASQL' IDBInitialize::Initialize returned 0x80004005: ].

I don't understand why I have a problem here as the DTC works OK with this DSN. Am I setting something up incorrectly?

I have been trying to get this working for days and am under the gun.

Thanks,

Tom.
mrdenny (Programmer)
26 Apr 04 20:51
Do the MERANT docs say anything about error 126?  When you ran the DTC package were you using the same NT account that the SQL Server logs in as?

What kind of DSN entry is it?

Denny

--Anything is possible.  All it takes is a little research. (Me)

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close