INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Disappearing form objects

Disappearing form objects

(OP)
Has anyone else experienced this? I have a main form with about 25 objects,including 2 grids, plus labels and a 3 background shapes. Via one of the grids I call a new form to enter data items which fill a row on the grid. This little form uses the same data environment as the main form. That all works fine. After using this little pop-up form to populate a grid row, it closes and the main form re SELECTS the grid data, applying a couple of calculations on the way. Fine. I can leave it sitting while I think about what I might put in the next row (I'm not really that slow - just my way of describing what is happening!) All is fine. I click save on the main form. Fine. Then, suddenly, for no apparent reason, all the objects disappear. Everything, including the background shapes. The entire form goes white. Its not one of the shapes monopolising - if I expand the form the whole thing is white. If I click around the form, eventually I can 'catch' various objects and they will display again on the white background. Not all objects come back this way. I cannot see anything in methods that would cause this. I have had Debugger sitting on the second monitor here and the pointer doesn't move when this occurs. If anyone can point to my gremlin, I'd be gratgeful.

RE: Disappearing form objects

Was this form converted from a pre-VFP version of Foxpro? Disappearing controls was a "feature" of those. Set _screen.Themes = .f. to fix it.

RE: Disappearing form objects

Aslo it would be something you see, if you had a screen with @SAY, @GET and not a VFP form. This bhavior of seeing screen parts when you mouse over them is a known thing and vanishes, if you turn off themes for the form or the VFP session by Sys(2700,0) or _screen.themes = .F. as initialisation before starting any form.

In the end it would then still be a graphic card problem, an error in GDI+ support of your graphics driver, it's also worth trying to switch off hardware accelerartion.

Bye, Olaf.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close