INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

SCN 406v2 to 500v2 problem

SCN 406v2 to 500v2 problem

(OP)
I have a IP500v2 with SCN licence with VCM32 running 9.0. The IP406v2 running 4.2 with VCM10 fitted. I have managed to get the units to talk to each other - extensions on the 406 are visible on the 500 but the 500 extensions are not showing up on the IP406.
The IP500 can ring extensions on the IP406 without problem
The IP406 can ring extensions on the IP500 using a short code.

Help would be appreciated on how to map the IP500 extensions on the IP406.

Cheers

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

Doubt you'll be able to get that working with the releases that far apart. Best you could do is shortcode dialing between the systems without using SCN as a supplementary service on the line.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

SCN will only work between 2 major releases. It's not going to work between a R9 and an R4.2.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

Correction, I have it working between 2 major releases, but officially it is only 1 major release.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

a plain h323 trunk is all you will get working here.

ACSS - SME
General Geek

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

(OP)
Thanks guys, seems that's the best I will get, two problems I need to resolve.

1. External trunk on 406 to ring extension/group on 406 and 500

2. External DDI -> Incoming Route - > Group - > Various Extensions on 406 - Caller get ring tone but none of the phones on the 406 are ringing. Call log shows call attempting and releasing every 400 milliseconds.

Cheers

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

Advanced network license present in the 406?

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

Upgrade the 406 to R5 and you'll probably have some success. I have a couple of SCN from R5 to R9.1

Mike Forrence
www.goteamvox.com

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

(OP)
Hi All,

The 406 has no extra licenses.

If I upgrade the 406 to R5 as suggested will I need to purchase any licenses.

Cheers

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

An upgrade to R5 is free.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

No licenses in the 406?

You need some sort of network licenses in the 406.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

406s didn't require voice networking licences smile

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

But they were expensive versus a 500 in contrast smile

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

Oops. to long ago then...

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

To my experience if the IP500 was on build 8.x or lower it would work but not on R9, not with any release on the IP406.
Inter dailling is possible using shortcodes but mapping the directories will fail.
That is because Avaya has extended the features of a SCN and changed the way the systems communicate in R9 either to extpand the numbers of users beyond the max of 383 on a IP406 and IP500v1 and to have a more secure way of comminication.

Said that the only option left to get it going is to replace the 406 with a IP500v2 on R9+ or accept the lack of service which is given by a SCN.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

I recall a licence wasn't needed between IPO400s for SCN or H323 trunks but there was an advanced networking licence - I think this was for groups and breakouts.
It seems there will always be limitations if you are using very different releases.

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

The advanced license was needed for version before 5.0

BAZINGA!

I'm not insane, my mother had me tested!

RE: SCN 406v2 to 500v2 problem

(OP)
Thanks all - will try 5.0 and see if it helps.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close