INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Avaya IPO 500 v2 won't send calls to remote phone systems until after reboot every day

Avaya IPO 500 v2 won't send calls to remote phone systems until after reboot every day

Avaya IPO 500 v2 won't send calls to remote phone systems until after reboot every day

(OP)
I have 14 Avaya IPO 500 phone systems running 8.1 that communicate with each other across VPN's. I have the SCN connections all reporting good and no errors on any of the phone systems. We also have a Voicemail Pro box that all calls come into with auto attendants configured. Calls come into phone system A, are directed to the auto attendant and depending on the option the caller selects, is then sent on to one of the remote phone systems. Everything was working fine up until we had a power outage and the UPS died. Phone system A that handles the incoming calls now has problems getting the calls to the remote phone systems until we reboot. If I look at the system status and view the current calls, I see the call and it looks like the phone system is trying to send the call to all the remote phone systems at the same time and not just the one it is supposed to. The remote phone system never receives the call and it just keeps flashing on the screen for a few seconds at a time as it tries to get the call to it's destination. If we reboot, everything starts working and there are no other problems until the next day. While this is going on, the SCN doesn't report any issues. I am thinking something got damaged in the configuration when it went down hard and wanted to see if anyone had an idea and if this is something that can be fixed or do we need to wipe the SD card and restore?

RE: Avaya IPO 500 v2 won't send calls to remote phone systems until after reboot every day

Hi,

Did you fix this ? I am curious how if yes :)

RE: Avaya IPO 500 v2 won't send calls to remote phone systems until after reboot every day

We got the likely issue with our avaya signalling server and call server..our IP phones tend to disable the dialing of other call server extensions..the fault we found was our local LAN switch. The switch tend to became OFF with power shut down and then ON when power become available..there was no UPS with the LAN router. Due to it's power failure the connection between the signalling server and call server tend to loss..and we have to restart the signalling server every time after the power availability..so check wether you are also having the same issue..wether there is a ROUTER in the connection path which becomes OFF during the 24 hours cycle. ?

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close