INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

(OP)
I just replaced a ACS 509 R8 on a previously working system. Now when the auto-attendant picks up and I dial x11 the call goes to x16. Almost all of the extensions I dial go to extension 16 a couple of them go to the correct extension. I have powered off and pulled the 509 card and pulled the batteries to reset it. The clock resets but nothing else.

The voice mail is a 4 port card in a 539c11.

What am I missing?

Thanks in advance for your help.
Jeff

RE: Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

Are the extensions forwarded to x16?

Pulling the batteries on the R8 won't reset the processor because it loads from internal memory. The batteries only function is to prevent the change batteries message from appearing on x10 & x11.

Also, check the Selector Codes to see if pressing "1" is set to transfer callers to x16.

I love2 "FEATURE 00"
http://dexman.webs.com/

RE: Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

You've got selector code 1 set to transfer directly to 16 instead of "Direct Extension Transfer", which says when the caller presses 1, wait for another digit and then transfer to that extension.

RE: Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

(OP)
Thanks Tommy,

That fixed the issue. Question? So even thought you are programming that via the Partner mail the setting must be saved on the main board. Correct?

I also have another issue on the same system. They just changed providers from using Vonage to another VOIP that they of course present as analog lines. Now when we set an extension to forward calls to a cell number after the caller hangs up neither line disconnects on the system. They both appear lit up and giving the sound of a fast busy. What can I do?

Thanks,
Jeff

RE: Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

The programming of selector codes. I believe, is stored within in voice mail system itself, not within the ACS processor.

Insofar as the two lines getting stuck, check to make sure that the new provider is sending a Positive Disconnect....a quick loss of voltage on the telephone line when the far end hangs up. This is what tells the Partner system to release the line.

I love2 "FEATURE 00"
http://dexman.webs.com/

RE: Partner ACS/messaging issue. I dial x11 via the Auto-Attendant and the call goes to x16

(OP)
Thank you Dexman.

I will check on that.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close