INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Voice mail will not "beep"

Voice mail will not "beep"

(OP)
Anyone calls our main number and after 4 rings the call goes to voice mail. The caller hears the announcement. But, then the caller is supposed to hear the "beep" to start recording. There is silence and no "beep" and the voice mail system says "good bye" and hangs up.
This problem only seems to be on extension 100 which we use for our receptionist....all incoming calls are directed to ext 100.
As a test, I called the main number and get the voice mail....then transfer the call to my extension (*8 plus ext #) ....the voice mail answers and I get the normal "beep" and a chance to record a message.
I rebooted the voice mail system but the problem continues.
Ideas?
This is a Merlin Messaging system

RE: Voice mail will not "beep"

Have them log-in to the mailbox at x100. Choose option 8 for record mode. It was probably switched to answer-only mode instead of record-mode. Change it back to record mode.

RE: Voice mail will not "beep"

In the extremely remote chance (and I do mean remote) the next step would be to initialize the mailbox. I recently ran into this very situation. The user isn't very technical. Rather than trying to explain things, I had him simply unload his dozens of saved voice mail messages and I then reset his mailbox.

I love2 "FEATURE 00"
http://dexman.webs.com/

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close