INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

2900 Cube doesn't send REGISTER request

2900 Cube doesn't send REGISTER request

(OP)
I m not sure if this is the right forum, let me know if it isn't.
We are hooking up a new SIP trunk from Century Link to our CUCM..
All of their demo configs are for a CUBE connection.
We are licensed, it says CUBE is enabled, all of the provided name,pws,are programmed.

Debug ccsip messages only ever shows an INVITE, never REGISTER

We are on CUCM 10.5.2.10000-5
The router is Version 15.4(3)M4

We have an older version of SIP to CUCM working in the router right now.
Any suggestions ?

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

Does CL require registration? Some carriers do. Some don't.

Certifications:
A+
Network+
CCENT
CCNA Voice
TVOICE
CAPPS

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

(OP)
CenturyLink says they require registration to bring the trunk up.
And they say it starts with me.
But I have never been able to send a REGISTER

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

Under your SIP-UA field in the router do you have the correct info?

Certifications:
A+
Network+
CCENT
CCNA Voice
TVOICE
CAPPS

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

As GNR mentioned, under sip-ua you should enter the pilot number, authentication id and password since CL does require SIP registration.
CL should have provided all that information to you before implementation.

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

(OP)
I have the info CL finally provided.
I have done the info under sip-ua many times.
But...it all hit the fan yesterday, and now Cisco is taking a look at it.
Per Cisco...I have everything programmed as it should be; but they don't know why it isn't sending REGISTER.

So, GNR and why, I appreciate your willingness to help out.
But it looks like Cisco needs to figure out what is going on.
Thanks

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

Sometimes resetting the trunk in CM will send off a register to the telco.

Certifications:
A+
Network+
CCENT
CCNA Voice
TVOICE
CAPPS

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

(OP)
The final outcome is, when using...
Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.4(3)M4
The 'debug ccsip message' WILL NOT show the REGISTER request.

But 'debug ccsip message will show the Register request on
Cisco IOS Software, C2900 Software (C2900-UNIVERSALK9-M), Version 15.4(3)M2

On the newer software, you MUST use 'debug ccsip all' to see the REGISTER

RE: 2900 Cube doesn't send REGISTER request

Good to know.

Certifications:
A+
Network+
CCENT
CCNA Voice
TVOICE
CAPPS

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close