INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

PowerBuilder 12.5 RTE RichTextEdit not detecting Paste - Modified doesn't get set

PowerBuilder 12.5 RTE RichTextEdit not detecting Paste - Modified doesn't get set

PowerBuilder 12.5 RTE RichTextEdit not detecting Paste - Modified doesn't get set

(OP)
We recently converted our project from PowerBuilder 11 to 12.5.

We just noticed that our Rich Text Edit controls [RTEs] are no longer getting flagged as Modified when text is pasted into them.
Pasted text appears in the RTE, but the screen does not think anything needs to be saved. This used to work prior to 12.5.
If the user types text into the RTE, the control correctly indicates Modified and the screen prompts that changes need to be saved.

I am wondering if anyone else has seen this behavior.

Thanks,
Bill

RE: PowerBuilder 12.5 RTE RichTextEdit not detecting Paste - Modified doesn't get set

(OP)
Tried to delete this post.

Turns out this was NOT caused by the migration from PB 11 to PowerBuilder 12.5.

Code was changed unbeknownst to me during the same release as our migration to 12.5.
In out main menu object, the Shortcut Keys associated with our Edit menu [Copy/Cut/Paste operations] had been cleared from the menu item properties. These shortcut keys originally executed the specified Edit menu item code
Edit - Copy:
of_SendMessage ("pfc_copy")

Edit - Cut:
of_SendMessage ("pfc_cut")

Edit - Paste:
of_SendMessage ("pfc_paste")

Once the shortcuts were cleared, the RTE paste behavior no longer worked entirely right.
As mentioned in the original post, the text got pasted into the RTE on Ctrl-V, but the RTE's modified flag did not get set. I believe this is because the pfc_paste event never fired. I put the shortcut key associations back and the RTEs are functioning as they used to.

My apologies for any confusion.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close