INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Cisco router 1841 NAT/PAT problem

Cisco router 1841 NAT/PAT problem

(OP)
Dear all,
I am facing a strange problem in my Cisco 1841 router, my servers behind Cisco 1841 router working fine over IPSec VPN (router to router IPSec VPN Tunnel), and already added NAtting for Internet access for servers in router, but when I add (ip nat inside) for PAT, for one of my server to allow this server to be accessible from Internet the server stops responding over VPN.
Your expert advice required on this matter.
details are as follows. (all IPs in this detail are fake)



Router A:
int fast 0/0
ip address 97.10.10.10 255.255.255.252
ip nat outside
crypto map mymap

int fast 0/1
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
ip nat inside

ip access-list extended Internet
deny ip 192.168.1.1 0.0.0.255 172.16.1.1 0.0.0.255
permit ip 192.168.1.1 0.0.0.255 any

ip access-list extended VPN-RouterB
permit ip 192.168.1.1 0.0.0.255 172.16.1.1 0.0.0.255
deny ip 192.168.1.1 0.0.0.255 any

ip nat inside source list Internet interface FastEthernet0/0 overload


RouterB:
int fast 0/0
ip address 88.10.10.10 255.255.255.252
ip nat outside
crypto map mymap

int fast 0/1
ip address 172.16.1.1 255.255.255.0
ip nat inside

ip access-list extended Internet
deny ip 172.16.1.1 0.0.0.255 192.168.1.1 0.0.0.255
permit ip 172.16.1.1 0.0.0.255 any

ip access-list extended VPN-RouterA
permit ip 172.16.1.1 0.0.0.255 192.168.1.1 0.0.0.255
deny ip 172.16.1.1 0.0.0.255 any

ip nat inside source list Internet interface FastEthernet0/0 overload

All Server are working fine over VPN and can access Internet, When I add PAT in Router-A to allow remote user to access Server-A from Internet with specific port number, following server drops response to Router-B users over VPN.

Router-A NAT/ PAT command is as follows.
ip nat inside source static tcp 192.168.1.2 7651 97.10.10.10 7651 extendable

Kindly help me to solve this issue.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close