INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Problem sending email with outlook

Problem sending email with outlook

(OP)
Hello,

I have a form which sends email with attachment from Access via vba and outlook.

All works fine except for:

1. If I use .display so the email is opened in outlook before sending, when I hit the send button in outlook, outlook closes immediately and BEFORE the message is sent.

Upon reopening outlook manually the message is sent.

If I just use .send, the code opens outlook in the background and sends the email fine - the problem is just when using .display.

I have ticked the send immediately option in outlooks advanced options.

It this a bug in outlook 2013 - or is there a work round?

Many thanks as always Mark

RE: Problem sending email with outlook

sounds a bit odd?

I have no problem with Outlook 2013 and the OOM.

How are you opening outlook? are you destroying the outlook object causing it to close?

Have a look at my FAQ : FAQ705-7667: How do I Email via Microsoft Outlook and save sent .msg Email file to a specific location.

It creates draft emails and displays them just fine.

You need to show some code so we get a feel for what you are doing and why this might be happening.

"In complete darkness we are all the same, it is only our knowledge and wisdom that separates us, don't let your eyes deceive you."

"If a shortcut was meant to be easy, it wouldn't be a shortcut, it would be the way!"
Free Electronic Dance Music

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close