INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

PB5 Desktop version and Adaptive server 7.0

PB5 Desktop version and Adaptive server 7.0

(OP)
I completed the development of my app and it works fine with a local DB.

I purchased Adaptive server Anywhere version 7 and installed it on my network "Server" machine. It hosts all my data files for other things.

I installed the pb deployment kit and the client software for ASA7 to 1 machine and setup the ODBC connection.

I start the DB on the server with "Start dbsrv7 -z -x tcpip -n pbparts -gd all" The server log shows it starts up fine ready to accept connections. Back on the client I open the odbc manager to test the connection using DSN=pbparts;UID=dba;PWD=sql; on the db tab server name = pbparts database name pbparts database file "V\pbparts.db" on the network tab I have tcpip selected go to test connection I get error message "database server not running" go to cmd window, type in dblocate I get server name = pbparts address = server:2638 which shows the db is up. When I look at the DB log it shows liveness timeout 125 then client disconnect. I can dbping the db server and it connects fine using:
dbping -d -c "dbf=v:\pbparts.db;astart=yes;uid=dba;pwd=sql" or dbping -c "eng=pbparts;CommLinks=tcp(HOST=192.168.1.47;PORT =2638)"

The fact that the ODBC admin can not connect to the DB indicates something wrong but I can figure out what it could be. Any ideas or suggestions?

thanks kevin

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close