INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Problems with Form (and/or) Relations

Problems with Form (and/or) Relations

(OP)
Hi, I’m creating with Access 2010 a toolbox to help doing engineers projects. The toolbox let the user create loops with elements and his specifications (e.g.: transmitter + PLC + Relay + Junction box)[Each element has his own table with his own specifications]. After creating the loops, when I want to show the loops created I have some problems.

-)The first problem is, that if the loop don’t have all the possible elements Access shows a message box telling there is a problem finding the missing elements.(It is not mandatory for a loop to have all the elements, E.G.: Loop1= Transmitter + PLC + Relay [In this case the program will tell me it doesn’t find the Junction Box, the isolator and the rest of the missing elements])

-)Also it is suppose that only by choosing the loop you want to see, all the fields should be filled automatically. But it doesn’t work at all like this.

(From each element table there is a field with his ID, and also a field called “LoopID” related with another table called “LoopID” where I write the loop names. All this IDs (elements ID + loop ID) go later to a table called “ElementsID” where it is show like this the composition of the loop [LoopID | Element1ID | Element2ID |….].

I let my program here. The form where I want to see the created loops is called “ShowLoops”, and from the Table “ElementsID”, is from where I take the elements ID of each element table. I think my problem is in the relation between tables but I’m not sure I try a lot of things but I’m stuck and I can’t find the problem.

RE: Problems with Form (and/or) Relations

For there to be any response to this; you must show your tables, with field names, keys and relationships.

There is really no useful information in your question.

Darrylle

Never argue with an idiot, he'll bring you down to his level - then beat you with experience.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close