INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

(OP)
If I telnet into the main site I can ping eth0 accross the wan but nothing beyond eth0. The same holds true for ping from the remote sites back to any IP at the main. tracert shows the ping dieing at the oposite wan ip.

Main Site
module t1 1
exit t1
interface ethernet 0
ip address 192.168.1.245 255.255.255.0
qos
exit qos
exit ethernet
interface ethernet 1
qos
exit qos
exit ethernet
interface bundle WAN
link t1 1
encapsulation ppp
ip address 192.168.254.1 255.255.255.0
ip multicast ospfrip2
qos
Press any key to continue (q : quit) :

exit qos
pppconfig mtu-mru-magic mru 1500-1518-4500
pppconfig peer-addr 192.168.254.2
pppconfig src-addr 192.168.254.1
red
exit red
exit bundle
route 192.168.2.0 255.255.255.0 192.168.254.2 10

remote
-------------------------------------------------------------------------------------
module t1 1
clock_source line
exit t1
interface ethernet 0
ip address 192.168.2.250 255.255.255.0
qos
exit qos
exit ethernet
interface ethernet 1
qos
exit qos
exit ethernet
interface bundle WAN
link t1 1
encapsulation ppp
ip address 192.168.254.2 255.255.255.0
ip multicast ospfrip2
qos
exit qos
pppconfig mtu-mru-magic mru 1500-1518-4500
pppconfig peer-addr 192.168.254.1
pppconfig src-addr 192.168.254.2
red
exit red
exit bundle
ip
load_balance per_flow
route 192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.254.1 10
route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.254.1 1
route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.245 1

RE: new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

Do the devices at the main site have 192.168.1.245 as their default gateway, and do devices at the remote have 192.168.2.250 as their gateway?

RE: new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

i suspect that the "route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.245 1" is causing the problem as you are potentially sending all traffic destined for the main site out of the remote sites lan interface

You only need one route configured on the remote site which will cover all traffic
route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.254.1 1

The other two need to be deleted
route 192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.254.1 10 - this route is doing nothing
route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.245 1 - this route is sending traffic out of the lan interface

RE: new install sr1002 T1 Point to Point issue can't ping devices accross WAN

(OP)
In the end it was th ip routes that needed to be modified. I also wound up using a much more simplified config too. Thanks guys for checking in tho.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close