INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Transmitted CID Field no longer works

Transmitted CID Field no longer works

(OP)
I'm on version 6.5. Everything has been great. I have Sip Trunk Properties so that every line uses my main number. However, any extensions with the Transmitted CID field populated, that number would supersede the SIP Trunk Property value.

Just recently however (about the time my Altigen Vendor was pushing me to renew software assurance) this stopped working. The only thing that is transmitted is the sip trunk property value. I have tried to change that value and it definitely is reading it. But the transmitted CID field is ignored.

Please help.

RE: Transmitted CID Field no longer works

Hi looknow12,

What carrier do you use for your SIP trunks? I assume the number you are trying to transmit is a number that you own? The transmit caller ID feature is very popular but I am finding more and more carriers are overriding this to prevent caller ID spoofing.

If nothing was changed on the AltiGen system I would verify with your carrier that they are not overriding the transmitted caller ID with your main number. If they say they are not overriding and that they phone system can control outbound CID I would apply the latest quickfix and see if they have any logging that they can enable. If so you can create an example and compare AltiGen traces with their logs to see where the trouble resides.

Thanks,

Jonathan Anderson
Tel-Net Inc.
www.choosetelnet.com
Voice / Data / Video

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close