INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Can't boot into motherboard BIOS with LSI MegaRAID 9265-8i

Can't boot into motherboard BIOS with LSI MegaRAID 9265-8i

(OP)
I am desperately in need of some help here. I have an LSi 9265-8i raid controller card that I have four SSD's in RAID 0 for boot and 2 HDD's in RAID 5 for storage hooked up to.

Everything works great, EXCEPT I cannot boot into the motherboard BIOS with the card installed (I am using an Asus Rampage III Extreme Black Edition). It uses a pcie slot, which I have it plugged into slot 4 (8x). What happens is this: The splash screen comes up and I'll hit DEL to enter the bios, the RAID controller bios then pops up and runs, once it's done a screen pops up that just says "wait..." and it just sits there. The strange thing is I have used the diagnostic switch on the motherboard and turned off the pcie slot w/ the controller card, but it still immediately takes me to a "wait..." screen when I hit DEL to enter the BIOS. The only way I can successfully get into the BIOS is if I completely disconnect the controller card from the slot.

This is incredibly frustrating. Even more so is that I've spoken with another person with the same controller card and motherboard and he has absolutely no problems. I don't know what or if I need to RMA anything because the controller card functions fine and so does the motherboard (seemingly) except for that one function.

Any insight would be greatly appreciated,

KB

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close