INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

IBM xSeries 236 - any power supply snap... snap... snap...

IBM xSeries 236 - any power supply snap... snap... snap...

IBM xSeries 236 - any power supply snap... snap... snap...

(OP)
IBM xSeries 236, single processor configuration was working great for years and I'm obviously missing something, probably something unique to IBM servers...

Here's the deal: Have this x236 server that wasn't powering on whatsoever, the AC LED at the back of the modular power supply was faintly on, off, on off, making a quiet snapping sound along the same pattern as the flashing.

I'd assumed it was the power supply, so I hooked up one of mine, my power supply snaps too, even louder than the IBM one! Snap... snap... snap... forever. No power, no lights, no spinning, no anything but continuous snap sound.

I ripped out the motherboard from this server, that's never been dismantled and probably never opened, disconnected everything, threw it up on the bench with simply CPU and RAM, same snapping issue. I then alternated pairs of RAM of the four that were there and also tried another CPU, in case something bizarre, same issue. I then tried to plug in only a power supply just to the motherboard and same thing. Snap... snap... snap...

Now I figure, it must be the motherboard. So I find a guy on Ebay to send me one next day, it shows up and looks rather newish. I throw it up on the bench... SAME PROBLEM!

Now, this system has a modular hot swap power supply that plugs into a power supply cage assembly, and I'm wondering if there's something about this that isn't standard, despite the manual stating 'standard 670 power supply'?

Service manual is here if anyone needs a refresh:
ftp://ftp.software.ibm.com/systems/sup··3;8114.pdf

So, all of that being said, anyone who's familiar with these particular units have some insight?

Thanks in advance!

RE: IBM xSeries 236 - any power supply snap... snap... snap...

(OP)
Updating my post in the event anyone googling comes across this.

Basically, no regular server power supply would work (Delta, etc.), and you specifically required IBM power module + power backplane, despite the fact that it's a regular old 24 pin power plug.  

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close