INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Problem running a form from Forms Builder

Problem running a form from Forms Builder

(OP)
I have Oracle 10(g 10.2.0.1.0) installed on my PC. My problem is that when I start an OC4J listener and then try to run a form from Forms Builder, the browser opens to a white page that says "ORACLE FORMS." and then stops.

My Forms Builder Runtime Preference for Application Server URL is:

CODE

http://<my_pc_name_obscured>:8889/forms/frmservlet/?
The following modification was made to formsweb.cfg:

CODE

form=C:\My_SQL\Forms\startup.fmx
Also, this line was modified in default.env:

CODE

FORMS_PATH=C:\My_SQL\Forms;c:\Oracle10gR2DS\forms
There was a suggestion regarding turning on the "Allow active content to run in files on My Computer*" checkbox in Internet Explorer, but it did not help and I was told we were not permitted to modify that setting. So I unchecked it and now have the same setup as my team member - runform works for her.

I am suspicious of my listener because it is giving a java.lang.NoClassDefFoundError.

After performing countless searches for the solution, none of them have solved the problem. Could anyone here point me in the right direction?

Thanks

Beware of false knowledge; it is more dangerous than ignorance. ~ George Bernard Shaw
Consultant Developer/Analyst Oracle, Forms, Reports & PL/SQL (Windows)

RE: Problem running a form from Forms Builder

hi gents

i'm having the same problem so would appreciate some pointers. i'm running forms 10.1.2.0.2 on windows2003.

regards
MA

RE: Problem running a form from Forms Builder

(OP)
My problem is finally resolved. The Oracle Developer Suite was improperly installed. Hope that helps someone.

Beware of false knowledge; it is more dangerous than ignorance. ~ George Bernard Shaw
Consultant Developer/Analyst Oracle, Forms, Reports & PL/SQL (Windows)

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close