INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Communication failure between Client and the MediaAgent

Communication failure between Client and the MediaAgent

(OP)
Hello,

I am getting the following error while running the backups on one of our client systems.
---------------
Error Code: [19:1131]
Description: Waiting for the services on the client to come online.
---------------

We are using the Commvault version 8.0.0 in the backup server and the client system is a Linux machine running on RHEL- 5.4. We are able to connect to the client with ping by name and IP from the server and able to connect with telnet on ports 8400 and 8600.

The traceroute results from the server worked fine and the readiness check from the server gives the following error,

-------------
Communication failure between Client and the MediaAgent  using data interface pair x.x.x.x/x.x.x.x. Error returned is: Authentication failed.
-------------

I have also checked nslookup from the client and it failed to resolve the hostname with server IP.

How can I resolve this issue. Please advise.

Thanks in adavance,
Sputnic

 

RE: Communication failure between Client and the MediaAgent

Are the client daemons running? - Try to reboot if you are unsure how to start them manually.

However, a perfect name resolution from all nodes is mandatory. This is what i would address first.

RE: Communication failure between Client and the MediaAgent

(OP)
Yes, the client daemons are running. I have also restarted them.  

RE: Communication failure between Client and the MediaAgent

As you stated yourself, solve the name resolution problem.

RE: Communication failure between Client and the MediaAgent

I'm having the same issue, with the exception that all host names resolve correctly on the client, MA and CS.

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close