INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

The tape is ejected abnormally.

The tape is ejected abnormally.

(OP)
I have a DLT-VS80 internal tape drive, which is installed into a DELL PE-1600SC server.
The OS is Microsoft Windows 2000 Server.
The backup software is CA ARCserve Backup Ver9.0 for Windows.
In originally, the tape drive is working properly.
After I uninstall and reinstall the CA ARCserve Backup. It's problem, now.
When I push the tape into the drive. It's ejected automatically, after around 1 minutes.
Now, I can not read any tapes that I backed up before.
Could you please give me any advice ?
Many thanks !!

RE: The tape is ejected abnormally.

It is possible that the drive has swallowed the leader.  So it isn't actually loading the tape.  Do you get any solid or blinking LED's on the front of the drive?

Andy

RE: The tape is ejected abnormally.

(OP)
Hi: TekAndy
  Many thanks for your advice !
  I noticed, the LEDs are same as the normal working.
  Depending on the LEDs, I can not find any different status and valuable information.

RE: The tape is ejected abnormally.

Is the backup software seeing the unit?  I'm not familiar with your setup, but I do know that with some software packages, you need to go into the windows device manager and disable the drive.  This allows the for the use of the backup package device drivers instead of the windows device drivers.

Andy

RE: The tape is ejected abnormally.

(OP)
Hi: TekAndy

1) In generally, the "Startup Type" of "Removable Storage" service in MS-Win2K-Server has been turned to "manual" instead of "auto". That means, it will not be started automatically.
  Are there any other "service" or "program" need be stopped, too ?

2) Another side, I've tried 1 time, that stop all the CA-ARCserve services. And, start all the MS-Win2K-Server services.
  Then use the internal backup program of MS-Win2K-Svr.
  But, it seems the same condition.
  All the tape can not be recognized by the drive. When you inject the tape cartridge into the drive, it will be ejected automatically after around 3 min.

3) So, I think, this problem may not related with the Backup Software. It may shows the hardware problem of the Tape Drive, doesn't it ?  
  Regardless which software we use, at least, the tape cartridge should be held in the drive, not be ejected automatically. Am I right ?

  Thank you very much for your time !!

RE: The tape is ejected abnormally.

The drive may have a write/read problem.  Have you tried running a cleaning tape?  Not sure what else to tell you without actually looking at the drive.  You might call Pinetree Peripherals if you want someone to look at it.  Their number is (303)776-5066 and ask for Michael.

Andy

RE: The tape is ejected abnormally.

(OP)
Hi: Andy,

1) Although, the cleaning LED has never lighted. But, I still have injected the cleaning-tape into the drive before. The condition is same as the normal tape cartridge. (After 3 minutes, it will be ejected automatically.)  

2) I'm in Shanghai, China. Where is the Pinetree located ?

Thanks !!

RE: The tape is ejected abnormally.

Pinetree Peripherals
950 S. Sherman St
Longmont, CO 80501
(303)775-5066

You can check out the website at:  www.pine1nc.com

Andy

RE: The tape is ejected abnormally.

If you like, call Pinetree and talk to Michael Ramey. Tell him that Andy referred you. They might be able to do an advance swap, on that VS80.

Andy

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close