INTELLIGENT WORK FORUMS
FOR COMPUTER PROFESSIONALS

Log In

Come Join Us!

Are you a
Computer / IT professional?
Join Tek-Tips Forums!
  • Talk With Other Members
  • Be Notified Of Responses
    To Your Posts
  • Keyword Search
  • One-Click Access To Your
    Favorite Forums
  • Automated Signatures
    On Your Posts
  • Best Of All, It's Free!

*Tek-Tips's functionality depends on members receiving e-mail. By joining you are opting in to receive e-mail.

Posting Guidelines

Promoting, selling, recruiting, coursework and thesis posting is forbidden.

Jobs

Installing XP on laptop with 300GB IDE

Installing XP on laptop with 300GB IDE

(OP)
I'm trying to install XP Home on my laptop using an IDE Maxtor 300GB.  The Phoenix BIOS can see the hdd correctly, but laptop hangs while booting from XP disc. The initial POST is OK then after the CD spins up and starts the installation, I get this screen - 'Setup is inspecting your computer's hardware configuration... ' which is correct. Then the screen goes blank, but it does nothing else.  

Could this the 48-bit LBA problem?  If so, how do I fix it?  I understood the 48-bit problem (137GB limit) to be a BIOS problem. But if the BIOS can see it...!?

Can anyone help?

Red Flag This Post

Please let us know here why this post is inappropriate. Reasons such as off-topic, duplicates, flames, illegal, vulgar, or students posting their homework.

Red Flag Submitted

Thank you for helping keep Tek-Tips Forums free from inappropriate posts.
The Tek-Tips staff will check this out and take appropriate action.

Reply To This Thread

Posting in the Tek-Tips forums is a member-only feature.

Click Here to join Tek-Tips and talk with other members!

Resources

Close Box

Join Tek-Tips® Today!

Join your peers on the Internet's largest technical computer professional community.
It's easy to join and it's free.

Here's Why Members Love Tek-Tips Forums:

Register now while it's still free!

Already a member? Close this window and log in.

Join Us             Close